ECP en Jaap Kuipers van het Platform Identiteitsmanagement organiseerden in 2014 drie druk bezochte bijeenkomsten over identiteitsmanagement.

Toegang tot Patiëntendata

In januari bracht het seminar Toegang tot Patiëntendata veel belangstellenden uit de gezondheidszorg bij elkaar. Met elkaar gingen ze in op de vragen hoe patiënten veilig toegang kunnen krijgen tot eigen gegevens en welke rol elektronische identiteiten hierbij spelen.

Identiteitsfraude

Tijdens de bijeenkomst over identiteitsfraude (13 februari) werden recente ontwikkelingen binnen overheid en bedrijfsleven gepresenteerd, zoals de nota ‘Slim voorkomen, vlot herstellen’. Een levendige discussie ontstond rond de presentatie van het boek ‘Komt een vrouw bij de H@cker’, dat de bedreigende kanten van identiteitsfraude belicht.

ECP seminar Identiteit 2020

Tijdens het negende ECP seminar Identiteit (dit jaar op 4 juni) kwamen naast een update over eID de razendsnelle ontwikkelingen rond biometrie aan de orde. Ombudsman van Amsterdam Arre Zuurmond legde een relatie tussen de ontwikkeling van elektronische identiteit en de groeiende behoefte van de samenleving om elementaire burgerrechten ook vorm te geven in het digitale domein.

In 2015 organiseren ECP en het Platform Identiteitsmanagement een nieuwe serie bijeenkomsten.