In de ICT-sector liggen de kansen voor het oprapen. Naar verwachting staan er in 2017 ruim 6.800 ICT-vacatures open. Maar scholieren kiezen nauwelijks voor een opleiding of baan in de ICT. Het programma ‘Geef IT Door’ brengt hen in contact met inspirerende IT-professionals. Uit onderzoek blijkt dat de IT-sector in ons land een van de weinige bedrijfstakken is die groeit. Bovendien is de Nederlandse internetindustrie een van de meest belangrijke industrieën ter wereld. Maar vaardigheid met ICT is in steeds meer beroepen een vereiste. En de behoefte aan een beroepsbevolking met gedegen ICT-vaardigheden neemt in alle sectoren toe.

Meerjarig programma

Om jongeren te laten kennismaken met de IT-sector startte op scholen het meerjarige programma ‘Geef IT Door’. Dat gebeurde op initiatief van CIO Platform Nederland, Digivaardig&Digiveilig, DHPA, Nederland ICT en VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Goede start

In het verslagjaar kozen ruim vijftig onderwijsinstellingen en 120 professionals voor deelname aan een of meer van de vier verschillende activiteiten, variërend van gastlessen voor beginners tot de begeleiding van jonge IT-professionals in het MBO en HBO. Daarmee is een goede start gemaakt.

Check de speciale website

Bekijk het onderzoek