Voor de Nederlandse economie en samenleving zijn digitale middelen en toepassingen van wezenlijk belang. Op initiatief van Eurocommissaris Neelie Kroes is in elke Europese lidstaat een Digital Champion aangesteld. Deze ‘digitale kampioen’ is actief als ambassadeur voor de Europese Digitale Agenda.

Delen en discussiëren

De Digital Champions wisselen onderling en met de stakeholders in hun land van gedachten over nationale en Europese vraagstukken over de digitale economie. Ook delen ze best practises met elkaar. In Nederland vroeg het Ministerie van Economische Zaken aan Tineke Netelenbos om deze rol te vervullen. De rol combineert goed met haar rol als voorzitter van het Programma Digivaardig & Digiveilig, en als voorzitter van ECP.

Joint Mission Statement

De Europese Digital Champions verenigden dit jaar hun visie en ambities in een Joint Mission Statement. Die brengt de belangrijkste voordelen van en uitdagingen voor een digitale economie en samenleving voor het voetlicht. Het Joint Mission Statement is aangeboden aan Jean-Claude Juncker, Andrus Ansip en Guenther Oettinger, de nieuwe Eurocommissarissen die onderdelen van de Europese Digitale Agenda in hun portefeuille hebben.

Bekijk de Joint Mission Statement